Over ons

Pezzas = bezieling = Passie = liefde voor het vak, met de paplepel ingegoten.

Mijn opa en oma Stoffer hebben in 1936 de bakkerij aan de hoek Boven Nieuwstraat, Geerstaat in Kampen overgenomen van mevrouw Siemerink die hier rond 1900 met haar man een bakkerij was begonnen. Nadat dhr. Siemerink was overleden, heeft mevrouw Siemerink mijn opa gevraagd de bakkerij / zaak voort te zetten / over te nemen.

Mijn vader en moeder hebben de zaak in 1951, op hun beurt overgenomen van opa en oma Stoffer. In de 70’er jaren gingen mijn ouders specialiseren, dat was de missie van mijn vader, zodoende werd “ Bakkerij de Korenschoof ” van Bakker Stoffer een begrip in Kampen. Mede door het vooruitstrevende karakter van mijn ouders. Mijn vader ging zich volledig toeleggen op het specialisme van zowel brood alsook banket. Altijd haantje de voorste, wat betreft het ontwikkelen voor nieuwe broodsoorten in de jaren ‘70 van vorige eeuw. Nieuwe graansoorten zoals gerst, rogge, hele tarwe korrels welke tot dan toe niet werden verwerkt, werden wel als eerste getest in onze bakkerij in nieuwe broodsoorten.

Door het overlijden van mijn oudste broer in 1968, op 15 jarige leeftijd. hebben mijn ouders de keuze gemaakt om de hoofdvestiging af te stoten en alleen met het filiaal verder te gaan.

Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en zo zijn wij in 1978 in Delft terecht gekomen. Ook hier weer specialiseren, nu alleen op het vak-specialisme banket. Wij hebben ons aangesloten bij de BVS Bedrijfsvergelijkings-en Studieclub, welke later gefuseerd is met Het Patisserie College. Dé studieclub van 70 toonaangevende banketbakkers die zich verenigd hebben in het MCB Marketing Centrum Banketbakkerij. Het gilde van de betere Banketbakkers in Nederland.

In 1988 hebben mijn vrouw, Marga en ik de zaak overgenomen van mijn ouders (Jan en Mia Stoffer). Wij hadden inmiddels al veel bekendheid gekregen met ons kwaliteitsbanket en niet te vergeten, met de in het oog springende auto met de moorkop.

Historie & Tijdlijn

2009
Wat gebeurt er achter de schermen? In dit jaar hebben we wederom de winkel verbouwd. Een nieuwe modernere inrichting, mét een raam (doorkijk) van de winkel naar de werkplaats, de banketbakkerij. Transparantie en betrokkenheid van onze gasten en visa versa met onze banketbakkers. Zo kunnen we onze passie voor het vak nog beter delen met onze gasten/klanten. 

2013
De bekende auto met de moorkop hebben we vervangen voor een bestelauto die op groen gas rijdt (CNG) en die een nieuwe uitstraling heeft die past bij deze tijd én bij onze nieuwe inrichting.  

2015
Hoog tijd voor een nieuwe, moderne website inclusief webshop.

We blijven je graag in onze winkel verrassen, adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuzes om van jullie feest nog meer feest te maken. 

2017
Begin van het jaar is de reuze moorkop weer terug op de bezorgauto gemonteerd. We trekken veel bekijks en ontvangen er super leuke reacties op, de moorkop -op de auto – die past gewoon bij ons. Hij is zelfs zo leuk dat het NTR Sinterklaasjournaal Zapp gevraagd heeft of ze er Sinterklaas en de Pieten mee mochten verrassen tijdens het Corona proof defilé op paleis Soestdijk, het tijdelijke Pietenhuis in 2020. Waar wij uiteraard graag aan meegewerkt hebben!

Juli 2020
Wederom innoveren, blijven verbazen en vernieuwen. Wij zijn heel blij met onze compleet nieuwe website inclusief webshop. Heel veel (lees) plezier met ontdekken en bestellen via onze webshop. 

Toch liever een échte beleving: zien, ruiken, proeven? Kom dan gezellig naar onze winkel, waar alle zintuigen geprikkeld zullen worden.

 

    0
    Winkelmandje
    Je mand is leegTerug naar de winkel